Ontdek

Voor Anker

Voor

Anker

Voor Anker is meer dan alleen het bezoekerscentrum van landgoed Wellenseind. Je ontmoet er je vrienden, familie, collega’s of sparringpartners in een rustieke, groene omgeving, die direct ontspanning en inspiratie biedt. Van hieruit kun je meer dan 8500 hectare aaneengesloten natuur verkennen, te voet, op de fiets, of te paard (er is een paddock). Je kunt je er laten informeren over de recreatiemogelijkheden, er afspreken bij een kop koffie, een lekker streekbiertje of lunch, of een training of vergadering plannen voor je bedrijf of vereniging. Het kwaliteitsrestaurant met streekwinkel, de sfeervolle zalen, een nostalgisch boerenerf en het historische landgoed vormen een unieke eenheid, met oneindig veel mogelijkheden.

De architectuur van het gebouw is modern, maar ademt dankzij de constructie met veel hout wel de warme sfeer van vroeger. Het is – geheel in lijn met onze duurzame uitgangspunten – volledig CO2-neutraal. Met name vanuit de bovenverdieping is het uitzicht over het landschap adembenemend.

Restaurant

Fruit uit de eigen boomgaard en bessentuin, groenten en kruiden uit onze moestuin, vlees van onze Brandrode runderen, een lijn van producten van Duizendknoop en op de tafeltjes fleurige veldboeketten uit onze bloemenweiden. In ons restaurant vormen ingrediënten van eigen erf en landgoed een belangrijke basis. Voor onder meer zuivel, ijs, noten, brood en chocolade werken we samen met partners uit de regio. We zoeken het bewust dicht bij huis. Goed voor het milieu en een belangrijke garantie voor versheid en kwaliteit. Onze chefkok stelt elk seizoen een nieuwe kaart samen, waarbij ook aandacht uitgaat naar vegetarische gerechten. Wil je een goede indruk krijgen van wat Voor Anker culinair te bieden heeft, kies dan voor een proeverij met één van de bourgondisch belegde planken.

Kom je voor een kopje koffie of thee: onze appeltaart is in de wijde omgeving beroemd. Liever een lekker streekbiertje met iets hartigs? We maken onze bitterballen van de koeien op ons landgoed. Het genieten begint al bij binnenkomst in het sfeervolle restaurant, met een panoramisch uitzicht op de landerijen.

Voor Anker_

Streekwinkel

In de gekoelde vitrine van de streekwinkel van Voor Anker worden dagelijks nieuwe verse producten en gerechten gepresenteerd. Zo kun je ook thuis van de prestaties van onze keukenbrigade genieten. Daarnaast verkopen we er o.a. diverse soorten streekbier (waaronder ons eigen landgoedbier Fallop), diverse streekproducten (o.a. honing, confiture, fruitdranken) en leuke gadgets en kado’s.

Aan de kassa van Voor Anker zijn waardebonnen in elk gewenst bedrag verkrijgbaar. Ze zijn zowel in restaurant als streekwinkel inwisselbaar.

Geniet

van het buitenleven

Ons

erf

Vanuit het restaurant en het terras van Voor Anker kijk je uit over het mooie erf, met zijn boomgaarden en bessen-, kruiden en moestuinen. Paarden kunnen veilig gestald worden in een paddock. Op en rond Voor Anker scharrelen allerlei boerderijdieren, zoals ezels, schapen, geiten, konijnen, kippen en pauwen. In de Potstal staan gewoonlijk enkele Brandrode runderen.

Kinderen kunnen zich vermaken in het speeltuintje. Ballen voor de jeu de boules-baan kunnen gratis worden geleend aan de kassa.

Video afspelen