Ontdek

Onze routes

Onze

wandelroutes

Landgoed Wellenseind sluit aan bij een aantal andere Kempische Landgoederen. Samen beslaan ze 4.000 hectare aaneengesloten natuur. Mooie lanen, monumentale bomen en statige landhuizen vormen een zichtbare verwijzing naar hun rijke verleden. 

Het gezamenlijke gebied valt bijna geheel binnen de Ecologische Hoofdstructuur. Het omvat Natura 2000-gebieden, groene verbindingszones en Natte Natuurparels. De stroomgebieden van de beken de Poppelsche Leij, de Rovertsche Leij, de Reusel en de Raamloop kabbelen er als blauwe aders doorheen. Aan de Belgische kant grenst het gebied aan de Molenheide, Aarlese en Poppelsche Heide en de Gewestbossen Ravels.

De landgoederen zijn ontsloten met grensoverschrijdende fiets- en wandelroutes.

Meer informatie over de Kempische Landgoederen

Vanaf Voor Anker heeft u de keuze uit drie wandelroutes op het landgoed, die met gekleurde paaltjes zijn gemarkeerd: bruin is 5,3 km lang, groen 3,4 km en blauw 2,6 km. U wandelt door beekbossen, rabattenbos, hooilanden en langs de beken de Reusel en de Raamloop en waant zich in de Kempen van begin vorige eeuw. Onderweg ontmoet u het Brandrode rund, de Hollandse landgeit en onze kudde Kempische heideschapen.

Gaat u met kleine kinderen op pad? Er zijn eventueel bolderkarren beschikbaar.

Voor een verlenging van deze routes kunt u via poortjes in het noordoosten en zuidwesten van Wellenseind het landgoed verlaten. Suggesties geven we hieronder.

Over Landgoed Wellenseind loopt ook een deel van een avontuurlijke Geocache-route. De code daarvan is GCA10B6

Onderstaande routes zijn makkelijk te openen via de mobiele app van Routiq

Wellenseind - Flaes & Goorven - Hertgang - Bockenreijder - Dunse Bergen - Wellenseind
11 KM

Wellenseind - Dunse bergen - Hertgang - Annina's Rust - Hilvarenbeek - Roovertse Heide - Tulder - Wellenseind
31 KM

Indian Summer Route vanuit Wellenseind
18.8 KM

Onze

fietsroutes

Dankzij zijn centrale ligging binnen 8500 hectare aaneengesloten, landgrensoverschrijdende natuur, vormt Voor Anker een ideaal startpunt voor prachtige fietstochten door de Kempen. Begin er met een kopje koffie met gebak en/of eindig er met een heerlijke lunch, diner, of borrelhapjes bij een streekbiertje. Bij de fietsenstalling kunnen e-bikes gratis worden bijgeladen.

Hieronder geven we enkele suggesties voor afwisselende routes, maar ook veel populaire externe routes (zoals de La Trappe route) passeren Voor Anker.

Heide- en vennenroute vanuit Wellenseind
83.9 KM

Kempen Zuid vanuit Wellenseind, door natuur en karakteristieke dorpen
96.7 KM

Van Wellenseind naar Postel
62.7 KM

Van Wellenseind naar Piushaven
66.4 KM

Grenstreek vanuit Landgoed Wellenseind
55.8 KM

Video afspelen