Junior natuurcollege op Wellenseind

Junior

natuurcollege op Wellenseind

Is jouw (klein)kind tussen de 10 en 12 jaar oud en helemaal weg van de natuur? Dan biedt Landgoed Wellenseind een geweldig kans voor de verdere ontwikkeling van zijn of haar natuurkennis. In 2023 gaat namelijk ons eerste Junior Natuurcollege van start. In een reeks van acht maandelijkse sessies wordt jouw (klein)kind opgeleid tot een échte junior Wellenseind Ranger.

De eerste les vindt plaats op zaterdag 18 maart en staat in het teken van waterleven.

De volgende activiteiten gaan onder meer over bomen en planten, kriebelbeestjes, het nachtleven in de natuur en vogeltrek. Elke les start binnen met een korte introductie, waarna we natuurlijk het landgoed op gaan om alles over het thema te zien, voelen, ruiken en horen. Het worden actieve natuurbelevingen, met ruimte voor kennisontwikkeling.

Deskundige Rangers leiden de jonge natuurstudenten op. De deelnemers ontvangen een handboek en er wordt gezorgd voor alle benodigde materialen. Met een rugzak gevuld met hulpmiddelen gaan ze Wellenseind ontdekken. Na afronding van alle acht lessen ontvangen de junior Rangers een diploma en badge en mogen ze een echte excursie gaan begeleiden.

Het Junior Natuurcollege wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Aan Boord. Dit fonds van de familie Zeeman financiert initiatieven op het gebied van gelijke kansen, gezondheid en natuur. De eigen bijdrage kan zo tot een minimum van € 3,50 per kind per les worden beperkt.

Op zaterdag 17 december organiseren we bij Voor Anker een kennismakingsbijeenkomst. We gaan op verkenningstocht met de aangemelde kinderen en hun begeleiders, stellen de organisatie voor en geven een uitgebreid overzicht van het programma en de activiteiten. Daarna kun je je (klein)kind definitief inschrijven.

De inschrijvingstermijn is gesloten.

Deel dit bericht:

Recente berichten

Neem contact op

Video afspelen