Welkom op

Landgoed Wellenseind

Ontdek Geniet & Proef het pure buitenleven

Dit kan allemaal op Landgoed Wellenseind in Lage Mierde, met zijn prachtige Ontmoetingscentrum Voor Anker

Ontdekken

Verken onze prachtige natuur

Doordat landgoed tot 25 mei 2019 was afgesloten valt er nog enorm veel te ontdekken. Op het gebied van landschap, natuur en historie. Alle karakteristieke landschappen van de Kempen komen er op 130 hectare bijeen. Dwaal door de lanen en verken de afgelegen plekken over de smalle wandelpaden. Je zult van de ene in de andere verbazing vallen. Elk seizoen opnieuw.

Voor Anker-18
slieder12

Genieten

Onthaast in een tijdloze omgeving

Genieten en ontspannen begint op Wellenseind al meteen bij aankomst bij Voor Anker, waar wandelkaartjes en andere informatie klaar liggen. Op het erf wandel je door boomgaarden en tuinen en ontmoet je een grote verscheidenheid aan boerderijdieren. De erfafscheidingen met heggen en de graanstroken en hooiruiters in de zomer brengen de nostalgie van het vroegere platteland naar boven. Dat gevoel wordt op het landgoed verder versterkt dankzij de hooilandjes, de smalle laantjes, de waterrijke rabattenbossen en de ruige beekbossen. Dorps- en stadgeluiden worden hier vervangen door composities van de natuur, waarin de zang van vogels, blaffende reeën, kabbelend water en vooral heel veel stilte de boventoon voeren.

Proeven

De smaak van puur, vers & lokaal

In de ambachtelijke keuken van Voor Anker worden gerechten gemaakt van ingrediënten uit de eigen boomgaard en tuinen, van de Brandrode runderen op het landgoed en met producten van partners uit de streek. Alles is dan ook vers en puur bereid en dat proef je wanneer je een lunch of diner laat serveren in het restaurant, of iets lekkers meeneemt uit de vitrines van het streekwinkeltje. We stemmen onze menukaart steeds af op de seizoenen.

Voor Anker_-27
Voor Anker_-18
Video afspelen