Dunsedijk 3A 5094BA Lage Mierde 09:30 - 21:00 013 76 35 302

OnzeWandelroutes

OnzeWandelroutes

Vanaf Ontmoetingcentrum Voor Anker heeft u de keuze uit drie wandelroutes, die met gekleurde paaltjes zijn gemarkeerd: bruin is 5,3 km lang, groen 3,4 kmen blauw 2,6 km. U wandelt door beekbossen, rabattenbos, hooilanden en langs de beken De Reusel en De Raamloop, met hun bijzondere flora en fauna. 

Onderweg komt u het Brandrode rund, de Hollandse landgeit en onze schaapskudde tegen. Een verkenning van Landgoed Wellenseind laat u optimaal genieten van het pure buitenleven.

Vanaf het ontmoetingscentrum kunt u uit drie mooie wandelroutes kiezen die u via kleuren langs de wandelpaden volgt: bruin (5,3 km), groen (3,4 km) en blauw (2,6 km). U kunt direct de wandelroutes downloaden

Fietsroutes

Om de grensstreek optimaal te beleven, is aan beide zijden van de grens samengewerkt om de Torenroute te ontwikkelen. De route verbindt België en Nederland via een 150 km lange fietsroute door de grensgemeenten. De verbinding loopt via de uitkijktorens, herkenbare bakens en prachtige uitkijkpunten. Een mooie fietstocht om te genieten van onze cultuur, natuur, overnachtingen en heerlijk eten en drinken:

  • SAS4-Toren Dessel (B) knp 73
  • De Nieuwe Brandtoren Reusel (NL) knp 14
  • Uitkijktoren Sahara Lommel (B) knp 546
  • D’n Flaestoren Esbeek (NL) Knp 69-98

Waar grenzen vervagen ontstond een uniek bosrijk gebied in twee landen, de Kempen. Een gebied waar gastvrijheid en de bourgondische levensstijl hoog in het vaandel staan. Waar weliswaar dezelfde taal gesproken wordt, maar waar de verschillende culturen nog duidelijk zichtbaar zijn……

Meer informatie


 

OnzeOpeningstijden

U kunt op Landgoed Wellenseind dagelijks wandelen van 09:30 uur tot 21:00 uur. Let op: na sluiting gaan de slagbomen dicht.

Het landgoed is niet toegankelijk voor fietsen en gemotoriseerd verkeer, wel zijn rolstoelen en scootmobiels toegestaan.

Honden mogen mee, maar wel aan de lijn